domingo, 18 de agosto de 2013

PROBLEMES EN LA CADENA HUMANA: POCA VISUALITZACIÓ .

LA POCA VISUALITZACIÓ DE LA CADENA HUMANA; FA QUE LA MANIFESTACIÓ DE SOLIDARITAT SIGUI CLAU . TOT I QUE ANC NO HA RECOLÇAT AQUESTA PROPOSTA.



Foto: La cadena humana, en cas que sigui un èxit (400.000 manifestants) em d'estar amatents, perquè ens criticaran per falta de movilització (dos milions al 2012. ) . Cal fer pedagogia i també recolçar la manifestació de Solidaritat i les de les CUP, que pregonen un estat més social.

Una pregunta que sovint ens fem els que seguim d'aprop el procés de transició nacional cap a la independència, és el següent: a partir de la creació d'ANC i la manifestació multitudinària per la diada del 2012, el moviment ha perdut seguidors?, s'ha fragmentat el moviment amb els matisos? o s'ha eixamplat el moviment?

Al marge de la meva opinió particular (estem guanyant el carrer), a l'exterior desde Espanya i a l'estranger (per algún diari despistat) tindrem la crítica assegurada: 400.000 són menys participants que 2 milions. Hi tots sabem que haurà sigut un èxit de Diada.. i d'organització.

Aquest any en comptes de fer una manifestació, es fa una cadena humana.
No es pot dir que ANC hagi perdut influència, però aquest any hi haurà moviments paral.lels (sovint sinergies amb ANC amb matisos ), o segons com es miri moviments crítics amb l'ANC que defensa una independència sense cap contingut social.


Foto. Wilaweb. Una manifestació al estil de anc de l'any passat i que cal sumar a la cadena. Ens va la visibilitat .

ANC actualment després de les últimes eleccions ha perdut una pluralitat ideològica, una transversalitat que existia en l'altre secretariat (amb presència de gent destacada de la esquerra independentista, de la CUP com Carles Castellanos , Jaume Soler,etc..) i també gent afí a Solidaritat,etc..

En les qüestions nacionals , no hi ha una pressió forta cap al govern de CIU-ERC; sinó que hi ha un acompanyament, i una posició acrítica cap a les retallades. En el cas de la pròrroga dels pressupostos, és una submissió a Espanya, acceptar un dèficit, del qual ens tenim que mostrar insubmissos. Això ja ho ha declarat gent de la CUP, Procès Constituent, i Comissions Obreres.

Prorrogar els pressupostos, és prorrogar la crisi catalana. I si pensem, que en un tema com aquest, s'actua d'una forma tan covard; com actuarà l'executiu d'Artur Mas per fer la consulta al marge d'Espanya? (que sabem que no ens la deixarà fer). No hi veiem..parlant clar i català.. pit i collons per aquesta part..

PD. Hi ha gent a ANC i al govern interessats en dilatar el procès.. Jo diria que sí.

Núria Alemany Burch.




3 comentarios:

  1. Hi ha massa por, en defensar Solidaritat; i els actes que promuen; i no els descafeinats de ANC: folklore pur i al final pactaran amb espanya. només cup i solidaritat son de fiar en el procés.

    ResponderEliminar