jueves, 29 de noviembre de 2012

El renaixement del Bar Velódrom del carrer Muntaner



El passat mes de juliol va renéixer el mític bar Velódromo, mantenint intacte el seu esperit original. Encara es serveixen esmorçars i fins i tot sopars, els 365 dies del any, acompanyats del billar.
De la mà de la cervesseria Moritz el Velódromo ha tornat a situarse al mapa, i a recuperar la seva importància històrica.

S'ha mantingut la estructura i els elements bàsics originals, així com la disposició en dos pisos , la taula de billar, l'escala i les làmpades de globus.
El horari d'obertura es ampli: de les sis de la matinada fins a les 3 de de la matinada següent: tres hores de tancament per netejar....
Durant els anys 30 i 40 el bar obria 24 hores i era un lloc de trobada de la zona alta , ja fossin polítics com universitaris


Actualment es tracta d'un cafè -bar-restaurant, una cuina senzilla de tota la vida;  i menjars com croquetes, embutits, patates braves, per picar i altrs més contundents.

Durant la  visita que vaig fer (la inauguració va ser al juliol) i jo vaig visitar-lo amb uns amics al setembre; em va semblar un bon lloc de trobada. La cuina, en canvi encara li faltaba una mica d'originalitat i de posta a punt. Les braves són simplement, correctes, així com algunes tapes, res extraordinari.


L'ambient , en canvi està molt aconseguit, i ja..està plè de turistes als dos mesos de la seva obertura. El restaurant ja surt a totes les guies, inclòs la famosa lonely planet. 

Una opció més, al carrer muntaner,213.
Recomanable per a nostàlgics, per a amants del bon gust, dels llocs històrics, ...i per a turistes que vulguin explorar el passat i present de la nostre ciutat, en un dels llocs emblemàtics obert al 1933.

No hay comentarios:

Publicar un comentario