martes, 27 de noviembre de 2012

El Raval multiètnic com a proposta turística


Abans El Raval era conegut com el Barri Xinès de Barcelona. Actualment aquest barri no deixa indiferent a ningú. Si plantejes venir a Barcelona, el Raval és una zona ideal per allotjarse i també per viure en un lloc amb vida de carrer i ambient de barri.
A l'època medieval, el Raval era un barri fora de muralles, i concentrava a força població fins que es va construir l'Eixample . El Raval va ser desde llavors, un barri ple de contrastos, desde carrers dedicats a la prostitució , fins a hospitals i convents. 
Avui en dia el Raval segueix sent un lloc de contrastos.

Foto: Una barreja multicultural, gastronòmica i arquitèctonica de llocs del Raval.
 Són moltes les coses que es diuen o s'escriuen del Raval. Certament no es tracta de l'àrea més maca, ni la més neta, però es potser una de les més reals. Un barri de veritat, amb tocs de disseny autèntic, no de disseny programat arquitectònicament, un caos multicultural, un moviment i un àrea que et donarà molt de sí, que et cautivarà.
 .
Foto: Botiga de mobles i de disseny. Petites joies que es troben al Raval.
Fent una passejada pel Raval, et sorprendràs amb la multiculturalitat dels seus habitants, amb molta població pakistaní, marroquina, gitanos i rumans, tots convisquen en harmonía, cadascú amb els seus negocis, millorant professionalment en les seves feines, és un lloc d'esperança per als nous catalans comprar és un paradís, si t'interessen les botigues petites amb peçes que no trobaries en cap altre lloc de la ciutat, molt allunyat de botigues amb renombrades marques que pots trobar al mateix Eixample. Aquí es tracta de descubrir, de buscar el no convencional, l'exòtic, no productes convencionals al ús.
Foto: Carrer Unió del Raval.
La oferta cultural també és molt amplia, el MACBA, el Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, i nombroses galeries d'art. També passejant trobaràs un magnífic gat gras, una escultura del colombià Fernando Botero. Una altre de les meravelles és el Palau Güell, obra del famòs arquitecte modernista català Antoni Gaudí.
La gastronomía també es sorprenent. Desde encantadores terrases fins als més diversos restaurants , d'un ventall que va dels deliciosos Shawarmas y kebabs fins a sofisticats llocs per degustar tapes, menjar fusió i altres delicies. Restaurants marroquins i paquistanesos, el Dos Palillos on fan menjar asiàtic de fusió i el famòs Bar Lobo amb tapes de la millor qualitat.
Sense oblidar el mercat de Sant Josep, conegut com el mercat de la Boquería, on hi ha una gran varietat de productes gastronòmics de tot el món; amb una presentació i unes parades increibles, en un entorn arquitectònic modernista.
El Raval, mostra d'una Barcelona on es barrejen cultures, on la multiculturalitat es un bé preciat; i tant els visitants com els nous catalans, poden gaudir uns de feina i progrès social , i els turistes de menjars i  la varietat d'una cuina del món i uns tèxtils procedents de l'orient i tractats a mà. La excelència i el contrast en pocs metres...
Una recomanació per als que els agraden les ciutats reals, i no les projectades per urbanistes freds i asèptics

Marta Adell. Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario