lunes, 2 de junio de 2014

VICTÒRIA DE ERC A LES ELECCIONS EUROPEES.

Un partit separatista guanya les eleccions europees a Catalunya": la premsa internacional es fa ressò de la victòria d'ERC

Mitjans internacionals destaquen un teletip de l'agencia AFP que explica la victòria dels republicans i com això influeix en el procés sobiranista
La premsa estrangera es fa ressò de la victòria d'ERC a les eleccions europees. Diversos mitjans internacionals recullen un teletip d'AFP titulat 'Un partit separatista guanya les eleccions europees a Catalunya'. L'article destaca que ERC, amb el 23,67% dels vots, ha passat per davant de CiU (21,86%), el "partit majoritari al Parlament de Catalunya".
El text subratlla que les dues formacions van segellar una "aliança política" i que fan pinya per celebrar un "referèndum per la independència" el 9 de novembre, davant una "oposició ferotge" del govern espanyol. Alhora, destaca que CiU és més "moderada" i sembla menys predisposada "a córrer el risc d'una confrontació total amb Madrid". 
Assenyala el cop de porta del govern espanyol al pacte fiscal com a detonant per iniciar el procés referendari i destaca que, "orgullosos de la llengua i la cultura pròpies", un nombre "cada vegada més elevat" de catalans no estan d'acord amb el règim fiscal espanyol i creuen que estarien millor si Catalunya fos independent.
Finalment, el text assenyala que "les enquestes indiquen que una lleugera majoria de catalans donen suport a la independència".
D'altra banda l'augment de 10 punts en la participació a Catalunya apareix destacat al diari alemany'Frankfurter Allgemeine'. En un article que repassa els resultats estat per estat, explica que a Espanya la participació es va mantenir pràcticament estable, però afegeix: "L'excepció ha estat Catalunya: enmig de l'acalorat debat sobre un referèndum d'independència en aquesta regió del nord-est d'Espanya al novembre, la participació va créixer un inaudit 10%". El diari, però, no fa cap referència als resultats electorals a Catalunya. 

Font. Diari Ara

No hay comentarios:

Publicar un comentario