jueves, 5 de junio de 2014

EL FRAU EN LES ELECCIONS AL SECRETARIAT D'ANC: CORRUPTIA GUANYA A ESSÈNCIA


CAL UN GIR URGENT EN ANC . LES ELECCIONS HAURIEN D'ESTAR IMPUGNADES PER LES NOMBROSES IRREGULARITATS: TAULES ON ELS PRESIDENTS DE LA TAULA DEIEN A QUI VOTAR I OFERIEN LA LLISTA EN SOBRE TANCAT; “RECOMANACIONS” A PEU D'URNA, I TOT TIPUS DE TRAMPES QUE NO VOLEM NI EN ANC NI EN EL REFERÈNDUM DEL 9 DE NOVEMBRE. EXIGIM RESPONSABILITATS A CARME FORCADELL, FERRAN CIVIT, JAUME MARFANY, IGNASI TERMENS,PERE PUGÈS ETC. QUE DEMANIN DISCULPES PEL FRAU ELECTORAL (QUE DEMOSTRAREM) I QUE ES CONVOQUIN NOVES ELECCIONS A ANC.



Fotografia: Diari Punt/ Avui. Carme Forcadell votant en les eleccions d'ANC. Un “desgavell” de votacions, amb tota la intencionalitat de “sortir reelegits”; en detriment d'Essència.

Una altre vegada, les eleccions a l' Assemblea Nacional Catalana (ANC) han sigut poc exemplars. I cal ser crítics: no podem tenir com a lema principal; la independència amb un referèndum i una votació neta; i desprès fer trampes amb candidats , que per no ser autonomistes i ser d'esquerres són incòmodes.

Fa un any ANC va patir la mateixa crisi interna, es van posposar les eleccions; per impugnacions de candidatures al seu secretariat nacional i sancions (algunes per corrupció i mal ús dels diners en l'Acte de Sant Jordi). Es van suspendre cautelarment les eleccions per part de la Junta Electoral, i es van posposar.
Les eleccions del 2014 (les últimes si fem cas...al full de ruta d'ANC); no han sigut menys polèmiques. Cal destacar la “sordina” imposada per segons quin tipus de premsa catalana; que sempre s'ha destacat per tapar les “corrupteles”.

PUNT 1. EL SISTEMA ELECTORAL D'ANC: SENSE GRUP NO ETS RES...


El sistema electoral d'ANC, fa que els candidats s'hagin d'agrupar en “Grups de Treball” (que interpreten el “full de ruta d'ANC” d'una manera especial: amb més accent social, amb una direcció més piramidal o assembleària i participació de les AT i sectorials)
Un candidat que no s'agrupi en aquests grups de treball, no té possibilitats d'ésser escollit.
Quins grups s' han presentat a las eleccions?

Per fer un anàlisi a fons del frau electoral; descriurem els grups presentats, les eleccions, i les proves que mostren que hi han hagut trampes i s'han donat sobres de la Candidatura de Forcadell i de la de Ignasi Termens. A peu d'urna, són molts els que s'han mostrat sorpresos pels presidents de taula , que indicaven a qui votar amb els sobres i les creus fetes.

Però això ho analitzarem a fons. Mirem primer els Grups de Treball de les eleccions.


1.Unitat i Compromís :

Carme Forcadell, Jaume Marfany i Pere Pugès com a cares més conegudes. Molts d'aquests estan acusats de corrupció interna pels mateixos socis de ple dret, per la gestió de gastos de l'Assemblea del Palau St Jordi.


Foto: Pere Pugès. Crónica Global. Implicat en presuntes activitats irregulars en ANC i amb un expedient obert l'any passat per fets com el cas del Congrés de St Jordi.

A més es van pagar més de 13 mil euros a una empresa fantasma.

2.Equip DeTreball :

Ignasi Termes i Ferran Civit,entre d'altres.

Una marca blanca de Carme Forcadell per fingir pluralitat.

3.Tots som Assemblea

Blanca Serra i Julià de Jòdar, Carles Castellanos (Col.lectiu Drassanes),etc..
Aquest grup, està intimament lligat a la assemblea constituent, i té un marcat tó d'esquerres i social. El col.lectiu Drassanes, format per un històric de la esquerra independentista com Carles Castellanos, vol retornar a l'estat democràtic i no piramidal a l'ANC actual. 

Cal a dir que ANC està dirigida actualment per autonomistes reconvertits que faran fracassar el procès amb un pacte fiscal.

Aquest grup ha rebut pressions internes, se'ls ha acusat de ser mals patriotes, agents del cni, i també se'ls ha fet guerra bruta amb la Junta electoral de Forcadell. Està clar, que l'objectiu de la junta estava en que no sortís aquest grup, lligat amb el passat independentista català: PSAN, i amb simpaties amb la CUP actual.



-I més a l'esquerra grups contraris a tota la direcció d'ANC com la CEI, Bloc Soberanistes; representats per Jordi San Nicolás Villalonga que critiquen l'estat d'autonomisme i de servilisme polític de l'actual ANC. Molt encertats en les crítiques, també són considerats com...”gent que dona problemes”.Quan no tindria que ser així.



PUNT 2. UTILITZACIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL PER DISCRIMINAR CANDIDATS.

Una de las decisions més sorprenents ha sigut la utilització per part del Secretariat Nacional “en funcions” i la Junta Electoral; per tal de discriminar candidats. Prohibició de planes web no publicitàries com la del Col.lectiu Drassanes (afí a Essència) i la prohibició de enviar missatges els candidats als socis de ple dret.
Però hi han excepcions; des de la Junta Electoral, hi havia qui tenia el cens; i ho ha fet servir per enviar mailings.
Aquí teniu la crítica del Col.lectiu Drassanes (afí a Essència) a les decissions arbitràries de la junta electoral.







Foto: Diari Punt /Avui. Presentació d'Essència, grup crític amb la direcció d'ANC. Perjudicats pel joc brut de Corruptia.

La guerra bruta ha arribat fins a intoxicar aquest grup, d'infiltrats; quan fa molt que alguns treballen per la independència de Catalunya. El secretariat nacional no ha sigut imparcial davant aquesta candidatura, i ha utilitzats eines i arguments molt bruts.

http://drassanesweb.wordpress.com/2014/04/18/si-a-la-llibertat-dexpressio-al-debat-i-a-la-participacio-democratiques/

Finalment amb aquestes “arts” , les eleccions les ha guanyat l'equip de “Forcadell” juntament amb secretaris acusats de corrupció o de caciquisme: Pere Pugès, Jaume Marfany, Ricard Gené..

La participació en les eleccions ha sigut molt escasa: només han votat 6500 dels més de 31000 membres de plè dret. 

Això és atribuïble a molts factors i diria que ANC ha fomentat la participació interna.
La candidatura “Unitat i Compromís” ha guanyat les eleccions, juntament amb la “marca blanca de Forcadell: Equip de Treball de Ferran Civit i Ignasi Termes entre d'altres.

El resultat de les eleccions:

Carme Forcadell (6501),Ferran Civit (4257), Jaume Marfany (4213), Ignasi Termes (3920), Rosa Alentorn (3782), Pere Pugès (2974) formaran part del nou secretariat.




PUNT 3. DEMOSTRACIÓ DEL FRAU EN LES TAULES ELECTORALS, SOBRES AMB PAPERETES MARCADES I MÉS IRREGULARITATS; EN LES CANDIDATURES DE SECRETARIAT NACIONAL.. COMPROVACIÓ DE LES LLISTES MARCADES PER ANÀLISIS COMPARATIU.

Foto: Carme Forcadell i Jaume Marfany (Unitat i Compromís) a Manresa. Es mantenen com a membres del secretariat; amb les eleccions irregulars. Foto: Nació Digital.


A les taules electorals, es donaven els sobres amb les llistes fetes. 

Quan un va a la seva territorial, li diuen “ va vinga vota als nostres” ;se l'insta a canviar de sobre i papereta. 


Els membres de la taula han fet de membres electorals o eren personatges que “estaven en les votacions “; i prova d'això ho saben els molts militants honestos que han anat a votar i han vist irregularitats.
Els col.laboradors del “tongo”: gent de les taules electorals, col.laboradors comarcals (candidats de les regions que formaven part del engranatge de un grup de treball de Corruptia).
Molts han fet impugnacions a les votacions, com és el cas de Igualada i altres taules.
També un mínim anàlisi ; pot detectar llistes marcades, com mostrarem
Com sabeu, al mateix full que es votava als candidats per la regió, es votaven als candidats nacionals. Per tant, si es repartia un full amb unes determinades creus als regionals, probablement ja haurien posat també 25 creus als candidats nacionals que interessés que votessin.
Això ho podem comprovar amb aquests resultats globals i fent una comparativa amb algunes poblacions:
. Sense manipulacions, seria previsible que en les diferents ciutats es complís més o menys aquesta proporció de vots. Doncs, no... La manipulació va per taules electorals.
Es veu a primer cop d’ull que les votacions no eren a l’atzar, que hi havia d’haver també una llista o equip recomenat. Un anàlisi comparatiu del resultat de les eleccions a nivell global i a nivell d'una taula electoral; dona el frau amb exactitut.
Hi han membres d’equips a les taules, que han afavorit la el.lecció de Corruptia: Unitat i Compromís; i Equip de treball.

PUNT 4. CONCLUSIONS.
Foto Propia: Volem votar el 9M, i de manera neta. Lo mateix que demanem a Espanya, demanem a la Junta Electoral d'ANC.


Caldria ser molt curosos amb les votacions al electorat.
Està clar que hi han hagut trampes intencionades, i joc brut per part de Corruptia en assenyalar a certs col.lectius d'esquerra com a “infiltrats” i membres del CNI. Quan precisament, tenim una ANC, actualment més autonomista que mai, i que va “allargant plaços per la Independència”.


 Al mateix temps va fent caixa amb el “merchandising”, i no s'implica en el drama social de Catalunya: nens desnodrits tal i com diu el Síndic, els desnonaments, l'atur, les retallades en sanitat i educació del 20 per cent (quan s'incrementen en altres partides).
Exigim unes noves eleccions a ANC (per decència el.lectoral) i que es pressioni de veritat a la Gencat pel referèndum del 9N (no veiem massa desobediència cívil a ANC, només jocs florals i cadenes). 

Enfortir ANC és que sigui plural i que desde dins; tots els tarannàs puguin participar. El “tongo” electoral fa que les eleccions d'ANC siguin lo contrari a lo que volem com democràtes en les futures eleccions de la República Catalana.


Marta Adell.


No hay comentarios:

Publicar un comentario