lunes, 19 de mayo de 2014

EMPRESES CONTRA CATALUNYA

Empreses en contra dels catalans

Aquesta pàgina serà un recull d’empreses que per la seva política, els seus productes, els seus serveis o actuacions van en contra dels catalans o de la llengua catalana.

Sucs GRANINI
La empresa de sucs GRANINI es nega ROTUNDAMENT a etiquetar en català i diu que no acata lleis del Parlament Català per considerar-les inconstitucional.

Supermercados DIA
Supermercados DIA va ser qui va denunciar l’Èric Bertran per TERRORISME quan aquest, amb 14 anys, va enviar un mail sol·licitant l’etiquetatge dels productes en català. Recomanem molt veure la película “Fènix 1123″.

Philips
Philips es nega a complir la llei que obliga a etiquetar en català. Etiqueta els seus productes en idiomes molt menys parlats que el català com el lituà, búlgar, estonià, noruec, indonesi, eslovè, vietnamita, malai, letó, grec, finès, kazakh, persa, croat, danès, txec o tailandès però no el català.

TripAdvisor
La web de viatges TripAdvisor no admet comentaris en llengua catalana i insta aquells qui intenten fer-ne un a escriure en una altra llengua. Més info a: Tripadvisor no admet comentaris en català

Samsung Espanya
Samsung Espanya elimina l’idioma català dels seus telèfons. Els telèfons Samsung venen de serie amb l’idioma català disponible. Però Samsung Espanya elimina aquest idioma per tots els seus terminals venuts al territori espanyol, mentre que conserva altres llengües en desús pels usuaris del territori català i espanyol.
Si voleu un terminal Samsung amb català, haureu de comprar-lo FORA del territori Espanyol on, com és lògic, conserven el nostre idioma.
Altra sol·lució passa per no tenir terminals Samsung i comprar els terminals d’altres fabricants que sí inclouen l’idioma català. Com Nokia o Mac, per exemple.

Blogspot (Google)
Blogspot hostatjava  els seus blogs al domini “blogspot.com”. Però ara, sense avisar i sense donar opcions o demanar opinions als usuaris, ha modificat el domini a “blogspot.com.es” afegint el .es espanyolista. Imposant aquest domini a molts dels usuaris que no són ni es senten espanyols. Per sort tenim la forma de treure aquest molest .es del nostre domini.  Aquí teniu les instruccións:
Igualment, la millor manera és tenir un .cat i per això ara la fundació .cat a tret una promoció que deixa a meitat de preu el domini .cat per tots els blocaires que tenen un bloc gratuit a blogspot, wordpress, etc. Més info a:

Yoigo
Al demanar a Yoigo (la meva empresa de telefonia mòbil) que volia la meva àrea personal (Mi Yoigo) en català la serva resposta ha sigut: “Hola,lo sentimos mucho pero la web de Mi Yoigo no se puede poner en catalán.”

 Repsol
La Guia Repsol tradueix al castell. El carrer de la Rasa a Terrassa és la “calle de la Zanja”. El carrer de la Palla és la “calle de la Paya”, a Terrassa.
El cingle dels Cavalls de Matadepera és “Escarpe de los Caballos” i Coll Prunera és “Collado Ciruelo”

Tribunal Suprem
El Suprem reitera que pot invalidar qualsevol recurs judicial escrit en català.

No hay comentarios:

Publicar un comentario