viernes, 26 de julio de 2013

Visita al Museu del Disseny a Barcelona.




El Museu del Disseny de Barcelona duu a terme un projecte en col·laboració amb l’enciclopèdia online Viquipèdia i Amical Viquipèdia per tal de posar en valor els seus museus  i les seves col·leccions, així com obrir-los a la societat, millorant d’aquesta manera tant la presència a la xarxa del museu, com la del disseny català i la dels seus dissenyadors més representatius.


La iniciativa és pionera en quant al contingut (el disseny català i espanyol) i dóna lliure accés a alguns dels continguts de les col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona. Per tal de dur-la a terme, el Museu del Disseny ha alliberat tots els textos del seu web i nombroses imatges oficials de les peces de les col·leccions dels museus.

Durant el darrer any, el Museu del Disseny ha estat treballant en aquest viqui-projecte, que a més d’incloure articles sobre les institucions que el conformen (Museu de les Arts Decoratives, Museu de Ceràmica, Museu Tèxtil i d’Indumentària i Gabinet de les Arts Gràfiques) i els seus espais (Casa Bloc, Palau del Marquès de Lió i Palau Reial de Pedralbes), presenta una sel·lecció de 21 peces representatives del disseny industrial català i espanyol, entre les quals es troben la butaca BKF del grup Austral, una motocicleta Montesa Impala de Leopoldo Milà, un llum de peu TMC dissenyat per Miquel Milà i Sagnier.



Foto: Llum de peu TMC, de  Miquel Milà i Sagnier.

També cal destacar les seccions dedicades als arxius del Centre de Documentació del Museu o als premis de disseny, així com als dissenyadors, personalitats i estudis relacionats amb les col·leccions dels museus, com Oriol Bohigas, Bigas Luna, GATCPAC, o Antoni Miró, entre d’altres. 
Aquesta primera fase del viqui-projecte vol tenir una continuïtat amb la co-creació de continguts al voltant del disseny a la xarxa, amb altres col·laboradors del sector, com ara universitats o associacions. 
Tota la informació i els articles de la iniciativa es poden trobar al link delViqui-projecte: Museu del Disseny.

No hay comentarios:

Publicar un comentario