martes, 23 de julio de 2013

DIVISIONS ENTORN ALS ACTES DEL 11 DE SETEMBRE: "INDEPENDÈNCIA ÉS LA SOLUCIÓ".

CADENA HUMANA I MANIFESTACIÓ 11 S. DIVIDIR EN COMPTES DE SUMAR.



Potser caldria posarnos tots en la Cadena...; i la manifestació deixar-la per un altre moment; tot i que tinc simpatíes amb Solidaritat i CUP , però tinc la meva pròpia opinió al respecte. Tots dos projectes estan a la mateixa hora gairebé i la manifestació té també força inscrits; cosa que farà diluir una mica l'èxit de les dues iniciatives (que no tenen sinergies entre elles, s'anul.len i es contraprogramen). 




MANIFESTACIÓ 11 DE SETEMBRE  INDEPENDÈNCIA ÉS LA SOLUCIÓ.

Solidaritat participarà massivament a la manifestació de la Diada amb el lema “Independència és la solució”

La convocatòria d'una manifestació el 11 de setembre a Barcelona, el mateix dia i  gairebé hora que la cadena humana proposada per ANC; pot suposar dividir efectius

És un fet conegut, que sectors de Reagrupament, Solidaritat , CUP i també Procès Constituent, no es troben del tot còmodes amb una ANC que només parla del dret a decidir en referèndum; i col.lectius d'esquerra parlen de no pagar el deute il.legítim i continguts d'esquerra social , a més d'una radicalitat més gran pel que fa a Independència amb una DUI (Declaració Unilateral D'independència).

Les eleccions polèmiques a ANC on va guanyar un sector i es va apartar  (legitimament amb vots) gran part de l'esquerra independentista (que dit de fet..mai ha cregut del tot, en un estat català independent sense millores socials ) ha provocat una escissió que ja era manifesta desde l'inici.

Una cosa decebedora, i aquí hi ha gent a l'ANC que està treballant de valent, en la logística de la Cadena i per l'altre part també. Que ens contraprogrami, Ciutadans o el PP ho podría entendre, però nosaltres fer-nos la punyeta els uns als altres.
Amb aquests actes ens dividim.
 L'any passat la manifestació va ser un èxit, ja que tothom va cedir alguna cosa; aquest any la participació serà més reduida...per aquest desgast i discrepàncies que obeeixen sovint a coses infantils, i personalismes. 
No es Solidaritat la que divideix, ja que tot està pactat amb ANC; i cal a dir que si es fa una manifestació que és un èxit al 2012, és com fer una truita de patates bona i no voler tornar a repetirla mai. 
La cadena és un repte complicat, que tot i això Solidaritat, simpatitzants també col.laborarem , però cal que hi hagi repercussió en algún acte internacional: i crec que serà la manifestació la que tindrà més visibilitat.

Per altre part, dins de ANC, s'està generant un sector crític que treballa per fer una ANC assambleària, adoptant models participatius com el de Islàndia i la via telemàtica en la presa de decisions. De moment, això ha començat a la Regió 2, a la Selva i Maresme i s'anirà expandint fins a posar en entredit el lideratge piramidal de la cúpula (aquí em de treure a Carme Forcadell que fa un càrrec representatiu i pacificador).

. Crec que cal una mica de diàleg per tal d'evitar la divisió existent ara en el independentisme. Almenys fer una convocatòria unitària, tot i que l'acte de la manifestació compta amb el suport d'ANC segons Uriel Bertran de SI.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI),Uriel Bertran, ha presentat aquest migdia els actes previstos per SI per a l'Onze de Setembre davant del Monument a Francesc Macià de Barcelona, indret on s'ha convocat la manifestació independentista unitària de la Diada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).Milers d'adherits de SI estan col·laborant amb l'ANC en l'organització de la manifestació” ha indicat Bertran. 
Amb el lema “Independència és la solució” el secretari general de SI ha defensat que “el lema escollit per SI va en la mateixa sintonia i direcció que el de l'ANC” [“Catalunya, nou estat d'Europa”]. El diputat independentista també ha aplaudit “la determinació de l'ANC per no doblegar-se davant les pressions exercides pel govern de CiU que ha volgut adulterar el sentit d'una manifestació que ha de ser un clam unitari del poble de Catalunya en defensa de la seva independència” i ha cridat a una participació massiva del país.
Foto: Europa Press. La manifestació del any passat va ser un èxit d'unió i entesa entre tots. Ara les posicions dins dels partits independentistes (alguns autonomistes com ciu i erc) estan més tenses que mai, tot i respectar alguns pactes.
Bertran ha alertat que “hi haurà un abans i un després d'aquesta manifestació” i ha defensat que “la independència és la solució a la crisi, a l'espoli fiscal i als atacs a la llengua i la immersió lingüística”. “Aquesta és la opció del seny català que diu iniciar el procés d'independència sense ambigüitats i no els pactes fiscals amb Espanya abocats al fracàs”. 
D'altra banda, l'Scottish National Party, el Sinn Féin, l'esquerra abertzale, Corsica Libera, Independència República de Sardenya (IRS) i el Partit Sard d'Acció van manifestar ahir el seu suport a la manifestació independentista convocada per a la Diada. A proposta de SI, aquests partits independentistes europeus van acordar establir una Xarxa de Partits Independentistes Europeus i també van expressar el seu aval a la reivindicació independentista catalana en la clausura de la I Conferència Internacional de Nacions sense Estat celebrada el cap de setmana a l'Alguer (Sardenya).

Carla Llovet. Barcelona.


No hay comentarios:

Publicar un comentario